Over ons.

Het Colofon - boeken, concepts & koffie

Boekhandel Het Colofon is gevestigd in de Bakkerstraat 56, het voormalige pand van Houtbrox en de vroegere Palace-bioscoop. De winkel begon augustus 2014 met zestig oude deuren op schragen en heel veel voordeelboeken. In een jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een complete boekhandel met een grote collectie nieuwe boeken en een afdeling 2ehands- en voordeelboeken.

Maar Het Colofon is meer. Wij zijn een podium voor kunst en cultuur en een conceptstore: iedereen die iets heeft aan te bieden dat raakvlakken heeft met boeken kan zich binnen Het Colofon manifesteren. Ook al het meubilair in Het Colofon is te koop. Het Colofon is nog altijd in ontwikkeling en is nooit af. Kom je verbazen!

Het Colofon is een grote winkel (850m2) waar veel mogelijk is. Er zijn al diverse concerten en optredens geweest: klassiek, jazz en populair, theateroptredens, lezingen en vergaderingen. Het huren van de bovenzaal is mogelijk en ook bieden wij ruimte aan workshops en kleinschalige projecten.

Sinds begin september 2015 is er een koffie- en lunchroom gestart en een winkel met streekproducten onder de naam Dichtbij, een project van Stichting Driestroom.

Anneke de Feijter en Walter Jansen zijn de ondernemers achter Het Colofon. Zij runnen vanaf 1998 de Velpse boekhandel Jansen & de Feijter. Deze winkel is een begrip in de regio. In 2013 is Jansen & de Feijter een grote afdeling klassieke muziek begonnen onder het motto Een beetje Bergmann bij Jansen & de FeijterBovendien is er een petit café met een prachtige theetuin.

In Het Colofon werken enkele oude rotten en diverse jonge honden. Het enthousiaste team zal u graag adviseren en van dienst zijn.

www.hetcolofon.nl

 

Crowdfunding
Om de boekhandel te laten slagen is een flinke investering vereist. Niet voor het interieur - dat houden we low-budget - maar voor de voorraad boeken! Het Colofon doet een crowdfunding waaraan iedereen die Het Colofon enthousiast is over onze aanpak kan meedoen. De huidige stand: meer dan €110.000! Ons streven is € 150.000 dus u kunt nog meedoen!

Het Colofon geeft obligaties uit van 100, 250, 500 en 1.000 euro met een looptijd van maximaal 10 jaar. Over het geleende bedrag wordt de wettelijke consumentenrente uitgekeerd van 3% en obligatiehouders genieten speciale voordelen. Voor zakelijke crowdfunders gelden aparte voorwaarden.

Klik hier voor meer informatie over de crowdfunding.

 

Wie zijn wij
Eigenaren en oprichters van Het Colofon zijn Walter Jansen & Anneke de Feijter van boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Deze winkel zal onverminderd worden voortgezet.

De algehele leiding over beide boekhandels ligt bij Walter Jansen, winnaar van boekverkoper van het jaar 2014.

Verder werken bij Het Colofon: Lenie Rasing en Rita Dijkman (dagelijkse leiding), Mery Croezen, Marlon Gering, Liesbeth Jongebloed (PR), Noud Maas, Gergana Simon en Stefan Weigand (afdeling 2e hands).

 

Voor aanvullende informatie:

Walter Jansen (eigenaar/directeur) 06-51503357 walter@hetcolofon.nl