Over ons


Het Colofon - boeken, muziek & café

Boekhandel Het Colofon is gevestigd in de Bakkerstraat 56, het voormalige pand van Houtbrox en de vroegere Palace-bioscoop. De winkel begon augustus 2014 met zestig oude deuren op schragen. In korte tijd is de winkel uitgegroeid tot een complete boekhandel met een grote collectie nieuwe boeken en een afdeling 2ehands- en voordeelboeken.

Maar Het Colofon is meer. Wij zijn een podium voor kunst en cultuur en een conceptstore: iedereen die iets heeft aan te bieden dat raakvlakken heeft met boeken kan zich binnen Het Colofon manifesteren. Ook al het meubilair in Het Colofon is te koop. Het Colofon is nog altijd in ontwikkeling en is nooit af.

Sinds de zomer 2018 is het café ook helemaal in eigen handen: Het Colofon Café. Hier kunt u terecht voor koffie, thee, sapjes, taart en heerlijke lunchgerechten. Allemaal uit eigen keuken en vegetarisch. Op donderdagavond serveren we een speciaal koopavondmenu. 

Voorjaar 2017 is Het Colofon verrijkt met een grote afdeling klassieke muziek, sinds enige maanden aangestuurd door Martin Buninga, oud-medewerker van muziekwinkel Bergmann.

De coronacrisis inspireerde tot een nieuwe ontwikkeling: Coöperatie Het Colofon.Opgericht mei 2020. Lees meer.

Anneke de Feijter en Walter Jansen zijn de ondernemers achter Het Colofon. Zij runnen vanaf 1998 de Velpse boekhandel Jansen & de Feijter. In Het Colofon werken enkele oude rotten van voorheen Selexyz en Polare en diverse jonge honden.
Het enthousiaste team zal u graag adviseren en van dienst zijn.

www.hetcolofon.nl

Contact:

De dagelijkse leiding is in handen van Walter Jansen walter@hetcolofon.nl.
De afdeling 2e hands en (modern) antiquariaat is in handen van Geri Simon, bereikbaar via 2ehands@hetcolofon.nl.
Voor de afdeling muziek: Martin Buninga muziek@hetcolofon.nl

Verder werken in Het Colofon: Mery Croezen, Lotte Nagengast, Geri Simon, Carlijn Brouwer, Zora Harleman, Roelke Aalderink, Natasja Buitink, Annerieke Jansen en onze fantastische ploeg jonge medewerkers Gwynned, Jessie, Morwarid, Niga. De horeca-afdeling staat onder leiding van Gusta Smeenk en zij heeft vier rechterhanden Roos, Rosie, Chantal en Tammam. 

Het algemene mailadres: info@hetcolofon.nl.

Algehele leiding: Walter Jansen (eigenaar/directeur) 06-51503357 walter@hetcolofon.nl