Nieuwsbrief juni 2021

Printen
 

Nieuwsbrief Het Colofon

25 mei 2021

www.hetcolofon.nl
logonieuwzwartopwit

boekenweek2021bannernb

 

BOEKENWEEK 2021 - TWEESTRIJD

van 29 mei t/m 6 juni 

 

De Boekenweek - altijd in maart - begint a.s. zaterdag 29 mei en duurt t/m 6 juni. Het thema is 'Tweestrijd'. Hanna Bervoets schreef het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen, cadeau bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken. Roxane van Iperen schreef het Boekenweekessay De genocidefax dat voor € 3,75 te koop zal zijn.

 


bervoetsverlangenklein

Een modern verlangen, is het nieuwe boek - een verhalenbundel - van boekenweekauteur Hanna Bervoets. De verhalen draaien om menselijke relaties: tussen geliefden, vrienden, maar ook tussen mens en dier, ouder en kind, mens en ding. De personages in deze veertien verhalen moeten zich soms in moeilijke bochten wringen om door onbegrip en afstand heen te ploeteren, kloven te overbruggen. Daarbij rijst steeds weer de vraag: hoe verhouden wij ons tot elkaar in een soms donkere, labyrintische wereld? En wat vertelt dat ons over onszelf, en onze plek in die wereld?

Wil je een gesigneerd exemplaar? Reserveer er dan eentje! 

kakklein2

Cécile Huijnen signeert Kak!

De Arnhemse topvioliste Cécile Heijnen schrijft sinds 2017 columns voor het radio 4-programma Passaggio. Haar beste columns zijn nu gebundeld in Kak. Klassieke musici? Dat zijn seksloze types die altijd in galakleding lopen en meer geld steken in hun viool dan in hun auto.  Toch? In haar scherpe columns schetst topviolist Cécile Huijnen hoe het écht zit. Met veel zelfspot, humor én liefde voor haar vak geeft Huijnen een inkijkje in een bijzondere wereld van de klassieke muziek. 

Zondag 30 mei - 12:00 uur

 

looijsklein

Arnhem een verlaten stad - Willem Looijs

Willem Looijs (1940), was geschiedschrijver bij Rijkswaterstaat. Hij evacueerde als 4-jarige uit Arnhem. De evacuatie liet een diepe indruk achter. In de jaren '80 interviewde hij ruim 100 overlevenden van de evacuatie en verwerkte hun verhalen tot dit boek.

'Rauw, niet geromantiseerd, soms zelfs gruwelijk, maar realistisch zoals het was.....

Arnhem, een verlaten stad - Willem Looijs - 18.02 publishing - geïllustreerde hardcover €29,95

 biesheuvelklein

Biesheuvel gedundrukt

De nieuwe ‘gedundrukt’ verschijnt traditiegetrouw in het najaar, maar voor J.M.A. Biesheuvel maakt uitgeverij Van Oorschot graag een speciale eredundruk. Schip in dok is een eerbetoon aan Biesheuvel en zijn werk. Zijn rijke en grote oeuvre spreekt tot de verbeelding van velen. Het zit vol korte verhalen en novellen over de wereldzeeën, bijzondere eenlingen, reizen, zijn jeugd en het gekkenhuis, en bevat een uitzonderlijke dosis absurde logica. 

Schip in Dok - J.M.A. Biesheuvel - uitgeverij Van Oorschot - €26,50

hopeklein

Felicita's boekenclub 

Schrijfster Felicita Vos heeft een online boekenclub. Daarin bespreekt ze elke maand een ander boek. In juni leest ze Verwachting van de Britse schrijfster Anna Hope. Lees en discussieer mee! Deel je leeservaring op instagram via @felicitasboekenclub.

 

Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs 2021

voor zijn roman Cliënt E. Busken

Brouwers is met zijn 81 jaar de oudste winnaar in de geschiedenis van de prijs. De roman is een 'verslavend taalcircus', aldus de jury, 'een ware krachttoer, hilarisch, ontroerend, griezelig en ontluisterend tegelijk'.

Cliënt E. Busken is de interne monoloog van een oude man, de titelfiguur, die, incontinent,  bevend en vastgebonden in een rolstoel, opgesloten zit in een verzorgingstehuis. Hij zwijgt tegen zijn omgeving, die hem als kinds ziet – een lot dat zijn grote woede wekt: ‘Mij vervult het allemaal met aan braakselopstuwing grenzende weerzin.’ Vanbinnen, in zijn hoofd, vlamt de taal nog: formulerend kan hij tonen wat hij nog waard is.

Met zijn taalcapriolen, die evengoed kunstig als warrig zouden kunnen zijn, lijkt Busken ook de macht over de taal te verliezen: ‘Sta eindelijk eens stil, gedachtecarrousel. Als vonkjes rondvliegende gedachtetjes, ingevinkjes, flakkerinkjes over het denkveld, die me afleiden van filosofische gepeinzen.’

 

Cliënt E. Busken - uitgeverij Atlas Contact - €21,99 (gebonden)

 

jeroenmetboekklein600

 

Zomaar wat tips:

 

Hartritme van Bart Chabot.

Chabot neemt de lezer verder mee in zijn veelbewogen bestaan, ver weg van zijn verschrikkelijke jeugd, het volle swingende leven in.

 

Stemvorken van A.F.Th. van der Heijden. Deel 8 van de romancyclus 'De tandeloze tijd'. Twee getrouwde vrouwen, allebei moeder en midden veertig, storten zich in een amour fou zonder weerga.

 

Het grote Bosatlas Puzzelboek van cartograaf Tjeerd Tichelaar en uitgever Peter Vroege. Een must-have voor iedereen die van kaarten, atlassen én puzzelen houdt.

 

Ik ben een eiland van Tamsin Calidas.

Een fascinerend en bevrijdend boek over dromen, overlevingsdrang, veerkracht, zelfontdekking en de natuur.

 

 

OPENINGSTIJDEN:

Maandag

12:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 18.00
Zaterdag 09:30 - 17:30
Zondag 12:00 - 17:00

Het Colofon Café

Het terras van ons café is open van donderdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag en maandag van 12 tot 17 uur.

                                 

  

cafeterras600

 

Het Colofon

Bakkerstraat 56

6811 EJ Arnhem

026 - 370 35 08/ info@hetcolofon.nl

   

pictogramfacebook  pictogramtwitter logonieuwzwartopwit

---
www.hetcolofon.nl | contact | Afmelden / Unsubscribe