Nieuwsbrief mei 2021

Printen
 

Nieuwsbrief Het Colofon

1 mei 2021

 

www.hetcolofon.nl
logonieuwzwartopwit

 

 

cafeterras600 

Winkelen zonder afspraak

 

Fijn! U kunt weer langskomen wanneer u wilt en zolang u wilt. Met een mondkapje en een winkelmandje kunt u weer heerlijk rondstruinen tussen al het moois. We laten maximaal 35 mensen tegelijk binnen zodat afstand houden geen enkel probleem is.

 

Het Colofon Café 

 

Het terras van Het Colofon Café is ook weer open. Hier kunt u terecht voor koffie, thee, vers gebak, lunches en meer. Voorlopig is het terras geopend van donderdag t/m maandag van 12 tot 17 uur!

 

Mei is de Maand van het Natuurboek

Bewonder met je neus in de boeken al het moois wat de natuur te bieden heeft!
Uitgeverij Atlas Contact heeft mei uitgeroepen tot Maand van het Natuurboek om zo het natuurboek in een voorjaarszonnetje te zetten. Ter gelegenheid van deze feestelijke maand doneert de uitgeverij per verkocht natuurboek € 1,- aan Het Wereld Natuurfonds. WWF zet zich in voor bedreigde dieren en de natuur.

 

maand natuurboek nb

 

paradijsnb

Ontdekkingsreis in eigen land

Een van de boeken die we in het zonnetje zetten is Paradijs in de polder van ontdekkingsreiziger, bioloog en schrijver Arita Baaijens. Al dertig jaar verkent zij de landschappen van de Sahara, Siberië en Papoea-Nieuw-Guinea. In Paradijs in de Polder keert Arita terug naar het Nederlandse landschap. Aan de hand van tientallen oefeningen spoort Baaijens de lezer aan om de mobiele telefoon uit te zetten en contact te maken met Nederlands landschap. Het moedigt je aan te struinen, te dolen, gedachtesprongen te maken, vanzelfsprekendheden los te laten en je te verwonderen. 

Paradijs in de polder - Arita Baaijens - nu voor €10,-De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2021 wordt op 10 mei bekendgemaakt. Dit zijn de zes genomineerden:

  

Confrontaties van Simone Atangana Bekono
Wij zijn licht van Gerda Blees
De saamhorigheidsgroep van Merijn de Boer
Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers
De onbevlekte van Erwin Mortier
Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld

 

 

shortlist

 

 

De Boekenweek 2021 - TWEESTRIJD

 

De Boekenweek - altijd in maart - is dit jaar verplaatst naar de zomer en vindt plaats van 29 mei t/m 6 juni. Het thema is 'Tweestrijd'. Hanna Bervoets schreef het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen, cadeau bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken. Roxane van Iperen schreef het Boekenweekessay De genocidefax dat voor € 3,75 te koop zal zijn.

 

boekenweek2021bannernb

 

 

 

vogeleilandnb

Felicita's boekenclub 

Schrijfster Felicita Vos heeft een online boekenclub. Daarin bespreekt ze elke maand een ander boek. In mei kun je meelezen met de gloednieuwe roman van Marion Pauw: Vogeleiland. Lees en discussieer mee! Deel je leeservaring op instagram via @felicitasboekenclub.

zevendezus120  

6 mei verschijnt De Zevende Zus van Lucinda Riley 

Heel veel mensen kijken rijkhalzend uit naar het laatste deel van de immens populaire serie 'De zeven zussen' van Lucinda Riley. De mysterieuze zevende zus was altijd onvindbaar maar er duikt toch een spoor op. Wat volgt is een zinderende zoektocht die de zussen over de hele wereld voert. 


briefkoninggeefeenboe120  

De brief voor de koning van Tonke Dragt

De campagne Geef een boek cadeau heeft als missie alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Dit jaar is gekozen voor De brief voor de koning van Tonke Dragt, een van de allermooiste (jeugd)boeken ooit. Koop er een voor jezelf en eentje om cadeau te geven!

De brief voor de koning - Tonke Dragt - €3,50

 

 

 

vogelperspectiefdef1banner600

 

Openingstijden:

 

Maandag  12:00 - 18:00
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag    09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag    09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 17:30
Zondag  12:00 - 17:00

 

   
Het Colofon Café:

Het terras is open van donderdag t/m maandag van 12 tot 17 uur.

 

Het Colofon

Bakkerstraat 56

6811 EJ Arnhem

026 - 370 35 08/ info@hetcolofon.nl

 

 

pictogramfacebook  pictogramtwitter   logonieuwzwartopwit
---
www.hetcolofon.nl | contact | Afmelden / Unsubscribe