Amnesty Schrijfmarathon

Op zaterdag 7 december organiseert Amnesty-groep Arnhem, de jaarlijkse WRITE for Rights, (voorheen Schrijfmarathon). Dan wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. En ook in Arnhem. De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Doe mee in Het Colofon

Iedereen die wil meedoen aan Amnesty’s Schrijfmarathon kan op zaterdag 7 december van 10.00 tot 17.00 uur terecht in Het Colofon. Je kunt er aan de hand voorbeeldteksten een brief of solidariteitskaart schrijven.

IJzersterk actiemiddel

Amnesty Nederland organiseert de Schrijfmarathon voor de zesde keer. De afgelopen evenementen maakten enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werden er vanuit Nederland 180.000 brieven verstuurd, wereldwijd meer dan 5 miljoen. Het streven was 150.000 brieven, want hoe hoger de stapel brieven, des te groter is de vuist tegen onmacht.

Schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan, blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel. Met deze simpele maar uiterst doeltreffende actie begon Amnesty 59 jaar geleden. Iedereen kan er aan meedoen en het werkt! Wereldwijd bestoken mensen autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen met stapels brieven. Zo'n bombardement aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran.

Zaterdag 7 december - van 9.30 uur tot 17.00 uur - SCHRIJF MEE!

schrijfmarathon