De melkfabriek

Zaterdag 25 mei - Bookstore Day 2019 -  14.30 uur: stadsarcheoloog Martijn Defilet over De Melkfabriek in Arnhem. 

Een paar weken geleden verrscheen deel 35 in de reeks Arnhemse Monumenten: De Melkfabriek in Arnhem. Een van de vier auteurs, Martijn Defilet komt op de Bookstore Day over zijn aandeel in het boek vertellen. 

Martijn Defilet is stadsarcheoloog van Arnhem.  Na de sluiting van de Melkfabriek werd er archeologisch onderzoek gedaan op het terrein. Er zijn onder meer resten gevonden van een achttiende-eeuwse houtzaagmolen, de fundering van de schoorsteen van een elektriciteitscentrale en rupsbanden van een Duitse tank uit de Tweede Wereldoorlog. Hij vertelt over het verleden van de Melkfabriek en de archeologische vondsten die zijn gedaan op het Coberco-terrein.

Aan de voet van de John Frostbrug, vlakbij de Rijn, staat De Melkfabriek. Al meer dan honderd jaar is deze fabriek een begrip in Arnhem. Veel Arnhemmers hebben herinneringen aan dit complex: ze deden er vakantiewerk, brachten melk rond of hebben een opa of vader die er werkte. Hiernaast is het fabriekscomplex een opvallende verschijning met zijn bijzondere wederopbouwarchitectuur. Het hoge betonskelet, de baksteenwanden en de grote stalen vensters zijn kenmerkend voor het naoorlogse ontwerp van de Arnhemse architect Gerrit Feenstra. 

De Melkfabriek in Arnhem - €9,95

Zaterdag 25 mei - aanvang 14.30 - vrij entree

melkfabriek2