Expositie - Wessel Huisman

De komende maanden hangt in boekhandel Het Colofon in Arnhem een bijzonder schilderij van beeldend kunstenaar Wessel Huisman.

 Het betreft een drieluik van twee bij zes meter, losjes geïnspireerd op 15e eeuwse altaarstukken die de Jongste Dag of Het Laatste Oordeel tot onderwerp hebben. Het middendeel stelt de mensentuin voor, het dagelijks leven zoals het is. Het linkerdeel staat voor de hel terwijl het rechter de hemel symboliseert. Anders dan in vroeger tijden zijn er geen duivels of engelen te zien. Het is de mens zelf die door zijn doen en laten over hel of hemel op aarde beschikt. In 2015 ontving de kunstenaar op de Biënnale van Florence uit handen van een internationale jury een zilveren Lorenzo Il Magnifico voor dit monumentale kunstwerk.  

Airborne

De tijd dat het werk in Arnhem is te zien, valt samen met de periode dat de Slag om Arnhem in 1944 wordt herdacht. Het is een gelukkig toeval dat in Huismans drieluik het hemelpaneel vol is van neerdalende en opstijgende parachutes die licht brengen. Aan dat beeld ligt een historische opname van de luchtlandingen bij Arnhem ten grondslag. Het drieluik is nog te zien t/m 31 oktober. Deze presentatie wordt gecompleteerd met een aantal recente schilderijen in het café van Het Colofon.  

De expositie van Wessel Huisman is te zien t/m 31 oktober. De schilderijen zijn te koop!

wesseldrieluik