Drift

van Bregje Hofstede

door Liesbeth Jongebloed

Op een dag vertrekt de net getrouwde ik-persoon haar huis in Brussel. Twee weken daarvoor is ze getrouwd met haar jeugdliefde. Het enige wat ze meeneemt zijn haar dagboeken. Ze dwaalt door Brussel, de stad waar haar geliefde eindelijk een baan kreeg, en kijkt terug op haar relatie. En leest in haar dagboeken.

Navelstaarderig? Bijna nooit! Bregje Hofstede formuleert scherp en eerlijk en beschouwt alles volstrekt eigen en origineel. En dan de opbouw die zo los en terloops lijkt maar uiteindelijk prachtig in elkaar schuift. 

Drift - Bregje Hofstede - Das Mag uitgevers - €22,99 (paperback)

drift

Blindganger

Michael Ondaatje

door Liesbeth Jongebloed

Blindganger is het wonderschone en aangrijpende verhaal van Nathaniel in het naoorlogse Londen. Zijn ouders gaan voor een jaar naar Singapore en laten hem en zijn zus Rachel achter bij De Mot en zijn vrienden. Alles is raadselachtig en schimmig. Wanneer hun moeder pas veel later terugkeert, legt zij niets uit. Over hun vader wordt nooit meer gesproken. Als volwassene gaat Nathaniel net als zijn moeder bij de inlichtingendienst werken. Hij probeert het verhaal van zijn moeder te achterhalen en antwoorden te vinden voor zijn vreemde jeugd.

Geschreven in een bedwelmende stijl, vol kleurrijke personages en prachtige beschrijvingen van duister en onbekend Londen.  

Blindganger - Michael Ondaatje - Nieuw Amsterdam - €19,99 (paperback)

blindganger

Op voorrraad in de winkel of bestel per mail via bestel@hetcolofon.nl of online. 

Pachinko

Min Jin Lee

door Lenie Rasing

Zoals terecht op de kaft staat, 'Een prachtig uitgewerkte, verslavende familiegeschiedenis'.In het Korea van begin vorige eeuw valt Sonja voor een rijke vreemdeling en raakt zwanger van hem. Hij is getrouwd en zij weigert geld en bescherming. Een jonge dominee wil met haar trouwen en haar kind erkennen. Ze vertrekken naar Japan voor een beter leven. Samen krijgen ze nog een kind. Het verhaal vertelt de geschiedenis van een paar generaties in Japan, waar ze als Koreanen nooit als volwaardige medemensen worden beschouwd. Een intrigerend en meeslepend familie-epos.

Pachinko - Min Jin Lee - uitgeverij Meulenhoff - €22,99 (gebonden)

pachinko

Op voorrraad in de winkel of bestel per mail via bestel@hetcolofon.nl of online. 

Liefde verkennen

Hilary Mantel

door Liesbeth Jongebloed

Carmel kijkt terug op haar jeugd als enigst kind van twee (gevoels)arme ouders. Tot haar grote geluk krijgt ze een beurs om te gaan studeren in het Londen van de jaren zestig. Ze houdt zich met moeite staande. Al die jaren zijn haar heel verschillende vriendschappen met Karina en Julianne de belangrijkste pijlers van haar bestaan. Enorm soepel en speels geschreven ‘coming of age-verhaal’ met prachtige, grappige en aangrijpende scènes.  

Liefde verkennen - Hilary Mantel - Atlas Contact - €21,99 (gebonden)

mantel

Op voorrraad in de winkel of bestel per mail via bestel@hetcolofon.nl of online. 

Ik nog wel van jou

Elke Geurts

door Mery Croezen

Ik nog wel van jou is een verhaal over de liefde en dingen die voorbijgaan.  Met de woorden 'Ik hou niet meer van je', loopt de man (zoals hij consequent genoemd wordt' haar leven uit. Nou ja, niet direct vooral niet omdat ze twee kinderen hebben. In dit ontroerende boek beschrijft Elke Geurts hoe haar huwelijk na 24 jaar eindigt, iets wat ze niet ziet aankomen. Ze doet alles om een scheiding te voorkomen maar haar grootste angst wordt realiteit.

Een schrijnend portret van een vrouw die tegen beter weten in haar huwelijk probeert te redden. Mooi, onthutsend, hartverscheurend, en kwetsbaar beschreven. Een aanrader!

geurts

Ik nog wel van jou, Elke Geurts, €19,99 (paperback), uitgeverij  Lebowski.

Op voorrraad in de winkel of bestel per mail via bestel@hetcolofon.nl of online.