Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

Boekpresentatie Johnny de Droog

Boekpresentatie
erikmetcover
Datum: 1 maart 14:00

Locatie: Het Colofon

Zondag 1 maart wordt Erik Schaap geïnterviewd over zijn boek De levens van Johnny de Droog, verzetsman en verrader, door Harry van der Ploeg, journalist van De Gelderlander. Vrij entree!

De Arnhemse fietsenmaker Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter de tralies verdwijnen. Ruim een kwart van zijn slachtoffers zou de bevrijding niet halen. De Droog joeg zijn prooien genadeloos op, martelde en moordde. Hij betoverde zijn slachtoffers met zijn charisma en fantastische verhalen. Elke poging om hem uit te schakelen faalde. Toch stierf deze ’sadist in optima forma’ op gewelddadige wijze, kort voor de Duitse capitulatie. Wie was daarvoor verantwoordelijk? Wat deed de gepassioneerde verzetsstrijder partij kiezen voor de Sicherheitsdienst? Hoe kon De Droog vervolgens straffeloos de illegaliteit binnendringen en talloze kopstukken uitleveren aan de vijand? En waarom kent bijna niemand deze opportunistische oorlogsmisdadiger, een van de effectiefste en gevaarlijkste die Nederland telde?

Archieven die eerder gesloten waren en gesprekken met ooggetuigen leiden naar verrassende antwoorden.

Erik Schaap  (1961) studeerde journalistiek en politicologie. Hij publiceerde artikelen in diverse tijdschriften (onder meer in De Tijd en Vrij Nederland) en meerdere historische boeken – vooral over de Tweede Wereldoorlog – waaronder de familiebiografie Eisendrath, een verzonken familie en het levensverhaal Walraven van Hall, premier van het verzet.

Zondag 1 maart - 14 tot 16 uur - vrij entree - graag aanmelden!

johnny Drieharingenplaats Arnhem 1920 Gelders Archief

Drieharingenplaats Arnhem, 1920 - foto uit het boek

De levens van Johnny de Droog, verzetsman en verrader.  Erik Schaap - uitgeverij Oevers € 21,95 (Paperback met flappen

 

Telefoon
026 - 370 35 08
E-mail
info@hetcolofon.nl

 

Alle datums


  • 1 maart 14:00