Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

Liften naar geluk

Meet&Greet
Datum: 9 juni 12:00

Locatie: Het Colofon  |  Plaats: Arnhem, Nederland

Liften naar geluk & poëzie 

Ruim twee jaar liftte Marjan Knippenberg (39) iedere woensdag naar haar werk. En ook weer terug naar huis. En wat werd ze daar gelukkig van! Ze schreef er een boek over: 6 minuten wachten op geluk. Tijdens de geluksroute op zaterdag 9 en zondag 10 juni vertelt ze over deze weg naar geluk. Dichter Timia Rugenbrink brengt poëzie ten gehore! 

Ze ontmoette 166 vreemden die zo vriendelijk waren om haar een stukje op weg te brengen. Mensen uit alle lagen van de bevolking. Mensen buiten haar dagelijkse bubbel. Van advocaat tot rioleringsmedewerker, van manager tot vrachtwagenchauffeur, van vluchteling tot docent. Twee mannen uit Jemen op weg naar de bruiloft van hun zus, een kindje onderweg naar chemotherapie, een aanstaande vader, zich haastend naar de geboorte van zijn zoontje.

Uitwisseling

In deze microkosmos, naast elkaar in de auto, ontstaat er een uitwisseling. Twee vreemden die zich voor elkaar openstellen in een bijzondere setting. De liftgevers deelden persoonlijke dingen. Soms interessant, soms ontzettend grappig, soms inspirerend, soms enorm ontroerend. Ontmoetingen die plezier geven, je wereldbeeld verrijken en veel positiever maken.

Loslaten

Liften is een prachtige metafoor voor het leven. Je moet je kwetsbaar opstellen, de controle loslaten en op een ander vertrouwen. Compleet vertrouwen in wat er op je pad komt. Letterlijk.


Ontmoetingen

In haar boek '6 minuten wachten op geluk' vertelt Marjan over 100 ontmoetingen en waarom ze daar zo gelukkig van werd. Een aantal van haar liftgevers geeft op hun beurt antwoord op de vraag waar zij gelukkig van worden. De gemiddelde wachttijd op een lift was zes minuten. Zes minuten wachten op weer een bijzondere ontmoeting. Zes minuten wachten op geluk. Een boek over verbinding, spontaniteit, lef, loslaten, vertrouwen en geluk.

Geluksroute

Tijdens de Geluksroute vertelt Marian graag hoe ze op het idee is gekomen om te gaan liften, wat ze heeft meegemaakt, wie ze heeft ontmoet en hoe het haar  leven heeft verrijkt. Je mag alles vragen wat je wilt en als je iets wilt vertellen ben je ook meer dan welkom.

Zaterdag 9 juni - van 12 tot 17  uurvrij entree

Kijk voor het hele programma van de Geluiksroute op de website

 

Telefoon
026 - 370 35 08
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Bakkerstraat 56
6811 EJ Arnhem, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 9 juni 12:00