Solo - de troost van flamenco

Op zondag 21 januari komt Luna Zegers in Het Colofon vertellen over haar boek Solof én ze geeft met haar gitarist een prachtig muzikaal flamenco-optreden.

Lonneke werd geboren in het Brabantse Overloon en groeide op in een liefdevol gezin. Maar in haar eindexamenjaar overleed haar vader aan een zeldzame erfelijke hersenafwijking. Niet veel later blijkt haar zus Marieke aan dezelfde ziekte te lijden; ook zij komt te overlijden. Ruim twee jaar daarna stierf haar moeder onverwacht aan kanker. Radeloos van verdriet zonderde Lonneke zich af, alle therapieën ten spijt. Pas toen ze op reis door India bij toeval kennismaakte met de Spaanse flamencomuziek, wist ze hoe ze uiting kon geven aan haar grote verdriet. Lonneke werd Luna en studeerde als eerste buitenlander ooit af aan het prestigieuze conservatorium van Barcelona. Als flamencozangeres vond ze een stem om haar bitterzoete levenslied te vertolken.

Luna Zegers studeerde (1974) studeerde jazzang aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2015 rondde ze als eerste niet-Spaanse de opleiding flamencozang af aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona. In 2017 verscheen haar eerste cd 'Entre dos mundos'.

Zondag 21 januari – aanvang 14.00 uur – vrij entree

lunakleiner